Tijdens de repetitieavond wordt er veel aandacht besteed aan het arrangement. Dit houdt in dat het meerstemmig zingen uitgebreid geoefend wordt en van de leden gevraagd wordt ook thuis tijd te willen nemen om hier aandacht aan te besteden. Verder oefenen wij met een geluid/muziekband. Het is overigens niet nodig om muzieknoten te kunnen lezen.

Hoe vaak er opgetreden wordt is een combinatie van de boekingen die we krijgen maar vooral ook hoe vaak wij deze kunnen accepteren. Een optreden wordt vaak in een weekend geboekt, wat logisch is want dan zijn de meeste mensen vrij.


Voor een optreden is het belangrijk dat een bepaald aantal leden aanwezig zijn. Dit omdat het arrangement hierop ingesteld is. Met te weinig stemmen valt het arrangement weg en moet helaas het optreden afgezegd worden. Wat jammer is gezien er tijdens repetitieavonden veel moeite wordt genomen om aan het arrangement te voldoen. Als een optreden te vaak afgezegd moet worden ondervind de naam van het koor niet echt een goede reputatie, laat staan dat degene die ons willen boeken teleurgesteld zullen zijn.JA! Na het gevoel van samen een goed optreden te hebben neergezet en een blij en enthousiast publiek te hebben gehad, wordt het koor ook nog betaald. Met het inkomen doen we leuke dingen samen en worden verschillende gezellige uitjes betaald. Een geboekt optreden houdt dus in dat er meer te besteden zal zijn voor dit soort gelegenheden mede dankzij degenen die hieraan meegewerkt hebben.